Gran Canaria rapporterar 79 nya smittade under lördagen, medan Tenerife summerar 70 personer som smittats.

Dessvärre visar lördagens statistik också att ytterligare fem personer dött som en följd av viruset. Med dessa dödsfall så stiger den totala dödssiffran sedan coronavirusets utbrott till 608 personer på Kanarieöarna. Under gårdagen var det tre personer på Gran Canaria som fick sätta livet till, samt en på Tenerife och en på La Gomera. Dödsfallet på La Gomera var det första sedan utbrottet i januari i fjol. Det var också på La Gomera som det första fallet av coronaviruset i Spanien upptäcktes.

Totalt har 41.754 personer rapporterats smittade på Kanarieöarna sedan starten. Av dessa är 4,771 personer smittade just nu. Totalt 363 personer vårdas på sjukhus, varav 78 på intensivvårdsavdelningar.

Gran Canaria har nu, efter de 79 nya smittade under gårdagen, 2.197 personer som testat positivt för coronaviruset. Tenerife, med 70 nya fall igår, har nu 2.223 aktiva fall.

Lanzarote rapporterade nio nya fall och har 96 smittade personer för tillfället.

Fuerteventura rapporterade också nio nya fall och har 193 aktiva fall.

La Palma summerade 2 fall och La Gomera 1. El Hierro klarade sig utan nya fall under lördagen.

Smittkvoten per 100.000 invånare under sju dagar är nu 51,83 och under fjorton dagar 111,13 fall. Siffrorna gäller hela ö-gruppen.
(La Provincia)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida