De kanariska myndigheterna ser ett flertal positiva signaler som kan göra att hotellen på Kanarieöarna kan uppnå en beläggning på 50% under augusti månad.

Turistchefen på öarna, Yaiza Castilla, menar dock att man måste vara väldigt försiktig i sina bedömningar. Hon minns inte minst jul och nyår i fjol då man också såg framför sig en kraftig ökning av turismen. Något som aldrig skedde, då nya restriktioner infördes i flera länder i Europa.

Yaiza Castilla

Yaiza Castilla turistminister kanarieöa

Vaccinets utbredning ger emellertid hopp. Liksom EU’s beslut att införa ett vaccinpass, som kan underlätta och ta bort en hel del restriktioner för de som hunnit vaccinera sig.

Storbritanniens premiärminister yttrade också nyligen att den brittiska turismen kanske kan komma igång så tidigt som i mitten av maj.

En av de största brittiska researrangörerna, Jet2, bekräftade faktiskt under gårdagen vid en videokonferens med den kanariske presidenten att man uppnått en bokningsökning på 47% när det gäller bokningar till Kanarieöarna denna sommar jämfört med fjolåret.

Enligt researrangören kommer man att flyga ut två miljoner britter till Kanarieöarna under juli och augusti.

Givetvis förutsatt att allt går som man ser det idag…

Även det regionala resandet ser ut att öka. Flygbolaget Binter, som står för de flesta flygningarna mellan öarna ökar nu sin kapacitet med 40% efter att ha sett att efterfrågan sakta med säkert är på väg tillbaka. Flygbolaget opererar med 14 flygplan av typen ATR och genomför i snitt 125 flygningar om dagen mellan de kanariska öarna. Binter trafikerar också Vigo, Mallorca, Pamplona, Zaragoza, Murcia, Santander , Victoria, Asturias och Jerez på det spanska fastlandet. Man har också vanligtvis några internationella linjer, men för tillfället är bara flygningen till Madeira igång. 
(Canarias7)

Arguineguin Park