Under torsdagen rapporterades ytterligare 172 nya fall av coronasmittan på Kanarieöarna. Dessutom meddelades det att ännu en person avlidit som följd av viruset. Det gällde en 79-årig kvinna på Gran Canaria.

Sedan utbrottet för drygt ett år sedan har 41.375 personer testat positivt för coronaviruset på Kanarieöarna. Av dessa är idag 4.877 personer fortfarande smittade.

Som vanligt vårdas de flesta i sina hem, men 77 personer fortsätter att vårdas på intensivvårdsavdelningar och ytterligare 207 är inlagda på sjukhus.

Tenerife toppade torsdagens statistik över nya smittade. På den största kanarieön registrerades 77 nya fall av virset. Ön har då 2.187 smittade personer.

På Gran Canaria rapporterades 66 nya smittade. Den senaste tiden har det oftast varit Gran Canaria som haft flest nya smittade, men smittotalen på Gran Canaria sjunker för tillfället. På Gran Canaria fanns det under torsdagen 2.305 smittade personer.

Lanzarote noterade åtta nya fall och 110 smittade.

Fuerteventura, som nu flyttats från restriktionsnivå 1 till nivån 2, det vill säga tuffare restriktioner, summerade 12 nya fall. Ön har för tillfället 217 aktiva fall.

Bland de mindre öarna summerade La Palma fem nya fall, El Hierro tre och slutligen La Gomera som noterade ett nytt fall av coronaviruset.

Smittkvoten på Kanarieöara per 100.000 invånare under sju dagar var under gårdagen 52,2 och under fjorton dagar 107,74.(
Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida