Ytterligare 191 personer testade positivt under onsdagen på Kanarieöarna. Dessutom meddelades det att ytterligare fyra personer dött som en följd av coronaviruset. Det betyder att totalt 601 personer fått sätta livet till på grund av sjukdomen.

Totalt har därmed 41.203 personer smittats av viruset sedan utbrottet i januari i fjol. Antalet aktiva fall, det vill säga personer som i nuläget är smittade, uppgår till 5.030, vilket är det lägsta antalet sedan den 11 december i fjol. Bara under onsdagen blev 390 personer friskskrivna på ö-gruppen.

Av de sjuka vårdas 75 personer på intensivvårdsavdelningar och ytterligare 283 personer finns inlagda på sjukhus på grund av viruset. Resten, det vill säga de allra flesta, vårdas eller sitter av sin karantän i sina hem.

Uppdelat på de olika öarna så registrerade Gran Canaria igår 90 nya smittade. På ön finns nu 2.418 personer smittade av coronaviruset.

Tenerife summerade 81 nya fall och har 2.230 aktiva fall.

Lanzarote fick fem nya smittade och har 121 sjuka personer.

Fuerteventura fick nio nya fall, La Palma fyra och både El Hierro och La Gomera rapporterade varsitt nytt fall under onsdagen.
(La Provincia)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida