Tidningen Canarias7 gör en genomgång av fem olika historiska – och övergivna – platser på Kanarieöarna som alla är värda ett besök. Packa ryggsäcken och sätt igång!

  • Las Ruinas de Gordejuela på Tenerife. Dessa ruiner från en slags hiss för att få upp havsvatten finner man på norra Tenerife i kommunen Los Realejos. Ruinerna, som trots att de är övergivna, är ett populärt utflyktsmål. Enligt Canarias7 har de dessutom nyligen blivit utsedda till några av de vackraste ruinerna på jorden.
Balneario de Azuaje

Detta område är mycket populärt för sina vandringsleder se tidigare artikel

  • Balneario de Azuaje på Gran Canaria. Detta tidiga spa byggdes redan 1868 på den norra delen av Gran Canaria. Först med en relativt krånglig infart från staden Firgas, men med tiden byggdes ”el camino de la Capellania” och sedemera också en ankomst från staden Moya. Ruinerna finns att skåda fortfarande och kanske kan man fortfarande dricka det nyttiga och läkande vattnet. Balnearion stängde sina dörrar 1938.
La Casa de Terror
  • La Casa de Terror, Gran Canaria. Denna byggnad finns i Santa Maria de Guia på norra Gran Canaria. Huset är övergivet men rymmer en mängd berättelser om terror…
Vrak
  • El barco fantasma på Fuerteventura. Detta amerikanska lyxfartyg som gick under namnet SS America gick på grund vid ett oväder utanför Fuerteventura när det höll på att flyttas till Thailand där det skulle bli ett flytande lyxhotell. Fartyget finns fortfarande att skåda utanför Fuerteventuras kust.
El bunker de Santa Ursula
  • El bunker de Santa Ursula på Tenerife. Denna bunker byggdes under andra världskriget på norra Tenerife.Med två olika ingångar och två olika platser för kulsprutepistoler kan denna bunker med fördel besökas för att njuta den fantastiska utsikten.

Man kan slå upp och läsa mer om alla dessa plater på internet – förstås…. Nedan finner ni en karta där platserna är utmärkta.
Trevlig utflykt!
(Canarias7)

Tidigare publicerad utflykt: Hemliga vattenhål på Gran Canaria

Las Ruinas de Gordejuela

Las Ruinas de Gordejuela, Tenerife

Balneario de Azuaje

Balneario de Azuaje i närheten av Firgas Gran Canaria

La Casa de Terror

Ungefärlig plats La Casa de Terror, Santa Maria de Guia

SS America

Spökskeppet vid stranden Playa de Garcey

El bunker de Santa Ursula

Bunker från Andra värlsdkriget vid by Santa Ursula Tenerife