Det kan se ut som om vi till slut kommer att få ett vaccineringspass inom EU. Innan sommaren finns planer på att ett sådant pass skall vara framtaget och klart. Självklart gäller det i nuläget ett bevis för dem som vaccinerats mot coronaviruset.

Flera olika initiativ har satts igång på olika håll för att ta fram ett sådant pass. Meningen är nu att detta skall samordnas så att Unionen får ett gällande pass som då skall göra det enklare att resa inom EU.

Dock bör alla människor ha erbjudits möjligheten att vaccinera sig innan man ger vaccinerade någon form för förtur. Dessutom finns det ungdomsgrupper som inte kommer att vaccineras och de måste givetvis också kunna resa.

Därför skall ett sådant vaccineringspass ses på som ett kompliment till andra kontroller, såsom fortsatta PCR tester, karantäner etc.

 Dag & Natt har ställt frågan om vilken dokumentation som behövs idag för människor som har vaccinerat sig till öarnas hotellfederation.

Svaret är att fortfarande har inga regler ändrats och att man fortfarande måste ha med sig en giltig, negativ PCR test för att komma in i Spanien.
(Maspalomas Ahora , Dag&Natt)

Covidpass