Tisdagen medförde ytterligare smittade personer till ögruppen. Totalt lokaliserades 189 nya smittfall på öarna. Dessutom registrerades ytterligare två döda som en följd av viruset.

Kanarieöarna har därmed 6.063 smittade personer totalt. Som vanligt vårdas den stora majoriteten i sina hem, men 281 personer finns på avdelning på öarnas sjukhus och ytterligare 86 personer vårdas på intensivvårdsavdelningar.

39.840 personer har nu smittats av coronaviruset på Kanarieöarna sedan utbrottet i januari i fjol.

Samtidigt har gårdagens två dödsfall gjort att totalt 578 personer fått sätta livet till. Igår handlade det om en 64-årig man på Gran Canaria och en 84 årig kvinna på Tenerife.

Gran Canaria noterade 90 nya fall av coronaviruset under tisdagen och har därmed 3.341 smittade personer för tillfället.

Tenerife summerade 74 nya smittade och har med dessa 2.249 aktiva fall.

Lanzarote, som fortfarande är i den högsta restriktionskategorin, rapporterade 12 nya fall och 285 smitta personer. Anledningen till att Lanzarote fortsätter i kategori 4, det vill säga den högsta restriktionskategorin är inte antalet smittade för tillfället utan belastningen på intensivvården framför allt.

Fuerteventura summerade 7 nya fall och El Hierro 3. La Palma och La Gomera klarade ytterligare en dag utan nya smittade.

Smittkvoten per 100.000 invånare under sju dagar är nu 51,04 och under fjorton dagar 109,97 gällande samtliga kanariska öar.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida