Igår, söndag, skulle egentligen alla barer och restauranger runt parken Santa Catalina i Las Palmas räknat kassan efter huvudstadens årligen igenkommande karneval. Under söndagen borde ”Sardinens begravning” ha genomförts som traditionell avslutning på den populära festen.

Men, som vi alla vet, så är inte saker och ting ”normala” nuförtiden. Karnevalen är inställd och därmed de folksamlingar som vanligtvis genereras dagligen kring denna park. Santa Catalina parken är centralpunkten för karnevalens genomförande.

Samtidigt kan man konstatera att inga kryssningsfartyg lägger längre till i hamnen. Ja, några gör faktiskt det, men passagerarna får inte beblanda sig med andra än sig själva under hamnuppehållet. Under fjolåret ankom så många som 7.000 kryssningspassagerare per dag under vissa perioder. Då kryssningsfartygen lägger till precis utanför Santa Catalina parken var besök av passagerarna vanliga.

Till sist är alla former för konferenser och mässor inställda på hotellen i Las Palmas. Turismen från de södra delarna av ön är obefintlig.

Tillsammans skapar det en mycket besvärlig ekonomisk situation för de barer och restauranger som försöker överleva i området kring parken.

En representant för områdets affärer, barer och liknanade säger att det finns 364 lokaler som är anslutna till organisationen. Av dessa har redan 78 fått slå igen sina dörrar med mycket små möjligheter att de kommer att kunna öppna igen.
(Canarias7)

Karneval

Så brukar det se ut runtom i parken i dessa tider