En nyligen presenterad undersökning visar att det idag finns 54 miljoner mobiltelefonlinjer i Spanien. Med tanke på att folkmängden är 47 miljoner, så är det alltså rätt så många som har mer än en linje…

Företaget Hootsuite har presenterat sin undersökning ”Digital 2021”. Bland annat kan vi läsa att 80% av spanjorerna använder dagligen något av de sociala medierna som finns. Dessutom spenderar de ett genomsnitt av 6 timmar om dagen på nätet. Nästan 37 miljoner spanjorer är aktiva på de sociala medierna, där de största är Whatsapp och YouTube med 89,5 respektive 89,3% av användarna. Facebook har 79% och Instagram 69%.

Främst använder man aplikationerna för att chatta. Detta gäller 96% av användarna. Strax efter med 95% kommer de olika sociala medierna. Spel och videos används av 81%.

Totalt 57% har gjort videosamtal, 53% har skannat QR koder och 34% har sett på TV från sin mobil under den senaste månaden.

Totalt 91% av spanjorerna använder sig idag av internet.

När det gäller att spela på sina maskiner så använder sig 75% av mobilen, 44% använder sin dator och 26% använder de traditionella spelkonsollerna.
(Canarias7)

Händer fulla med mobiler