Maspalomas skall få se sin friidrottsstadion renoverad. Det säger ansvarig person för idrotten inom kommunen. Det handlar förstås om ”Estadio Municipal” som är belägen i stadsdelen San Fernando, ”ovanför” Playa del Ingles. De mycket utslitna löparbanorna skall bytas ut mot nya, en renovering som kostar 500.000 euros.

Arbetet med att slipa ner de nuvarande banorna för att sedan lägga de nya ovanpå resterna av de gamla, beräknas bara ta fyra månader. Dock framgår det inte i artikeln när det är tänkt att dessa arbeten skall påbörjas.

Stadion i San Fernando, som vid sidan av sina fri idrotts installationer även har en fotbollsplan med naturgräs samt en träningsanläggning, byggdes 1974. Då, för snart 50 år sedan, var det kommunens stolthet när det gällde det idrottsliga utbudet. Med start i början på 80-talet så genomfördes bland annat en intenationell fotbollsturnering där varje år i januari. Denna lades emellertid ner för ett antal år sedan då den saknade ekonomisk bäring.

Löparbanorna renoverades första gången 1992. Därefter gjordes en upputsning år 2001. Sedan dess har det emellertid inte gjorts någonting åt dem, vilket innebär att de idag är helt odugliga för professionell träning.

Nu kommer emellertid ny beläggning och man förväntar sig att ånyo kunna locka till sig internationella atleter som skall genomföra sina träningsläger här.
(Canarias7)

Maspalomas stadio