Representanter för det kommande, kanariska flygbolaget Canarian Airways, går nu ut och svarar på de artiklar som publicerats i pressen de senaste dagarna.

Först och främst fortsätter de sina planer att påbörja flygningar till och från Kanarieöarna från och med mitten av detta år. Planerna är att flyga till 4 olika destinationer på det spanska fastlandet (Madrid, Barcelona, Vigo och Bilbao) samt ytterligare några destinationer i Europa.

Företaget hävdar att de sedan lång tid ansökt om sitt flygtillstånd och att detta är ”på gång” precis enligt planerna. Precis på samma sätt som att den Airbus A319 som man avser att flyga med redan har ett påskrivet ”lease agreement” sedan i december. Flygmaskinen är i trafik på annat håll och under annat namn i Europa just nu, skriver man.

Man är vidare övertygad om att man har nödvändiga slottider, det vill säga start och landningstider på de berörda flygplatserna under mars månad. Det är också då man har för avsikt att påbörja biljettförsäljningen. Man understryker att man inte kommer att börja sälja biljetter innan man är i besittning av nödvändiga slottider och tillstånd.

Inom kort kommer flygbolaget att öppna sina kontor på Tenerifes södra flygplats, Reina Sofia.

Canarian Airways tillhör företaget Lattitude Hub S.A. som är skapat i december 2019. För tillfället har El Cabildo (myndighet på Tenerife) säkrat sig 25% av företaget och ytterligare 14 hotellföretag på Tenerife och La Palma är för tillfället delägare.

Enligt företaget finns det en rad företag och andra myndighetsinstanser på öarna som visat intesse för att delta i projektet.
(Canarias7)

Respresentant