Efter snart ett år med ständiga – för att inte säga dagliga – påminnelser om hur allvarligt Coronaviruset är och hur stor skada det kan göra, så lyckas ändå en barägare på ön La Palma att anordna en karnevalsfest med mer än 50 personer. Festen lyckades dessutom bryta alla de regler och restriktioner som är aktuella.

Guardia Civil polisen tillkallades och fann drygt 50 ungdomar dansandes till hög musik och drickandes alkohol såväl inomhus som utomhus. Ägaren till baren gjorde inga ansträngningar att agera för att garantera säkerheten.

Under den gångna helgen och fram till den 22 februari råder speciella restriktioner just på grund av att detta är högtiden för det årliga karnevalsfirandet. Därför råder utegångsförbud på alla öar – oavsett restriktionskategori – från 22.00 – 06.00. Dessutom råder ett generellt förbud mot att ordna fester eller arrangemang som kan skapa folksamlingar.

Dessutom råder givetvis också miniiavstånd på 1,5 meter och ett tvång att använda ansiktsmask såväl inomhus som utomhus.

Barägaren har nu åtalats då han anses ha brutit allvarligt mot gällande bestämmelser. Dels för att ha ordnat festen mot gällande bestämmelser. Festen hade således inget tillstånd för sitt genomförande. Han bröt också mot alla andra gällande regler.

Dessutom motarbetade han Guardia Civil när de kom till platsen för att ”göra sitt jobb”.
(Canarias7)

Olaglig fest