Sjukvården upplever ett ökat tryck de senaste dagarna. Detta trots att antalet smittade sjunker något. Det är framför allt på intensivvårdsavdelningarna som antalet lediga platser börjar bli ansträngt. På det stora sjukhuset Doctor Negrin i Las Palmas fanns igår endast 2 intensivplatser lediga. På ett av de andra sjukhusen i staden fanns emellertid samtidigt 42 lediga sängar. Plats på vanliga avdelningar på sjukhusen finns det fortfarande gott om.

Gran Canaria och, framför allt, Lanzarote upplever en klar minskning av antalet smittade per dag, medan Tenerife ånyo börjar skymta en ökning.

Under måndagen rapporterades 189 nya smittade på ö-gruppen. Av dessa 86 personer på Gran Canaria, 76 på Tenerife, 18 på Lanzarote, 8 på Fuerteventura och 3 på La Palma.

Totalt har 38.629 personer smittats på öarna sedan utbrottet.

Just nu finns 6.931 personer smittade på Kanarieöarna, uppdelade på 3.926 på Gran Canaria, 2.293 på Tenerife, 505 på Lanzarote, 132 på Fuerteventura, 26 på La Palma och 2 på La Gomera.

Under måndagen rapporterades även ett nytt dödsfall orsakat av viruset. Detta gör att 562 personer fått sätta livet till på grund av coronaviruset.
(Canarias7)

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Statistik Covid