pan catalán

– orginalen finner du hos restaurant El Asador i Playa del Inglés

Så enkelt og likevel så vidunderlig godt! Forretten som opphøyet den legendariske restauranten ”Paco y Tony” i San Agustín tidlig på 80-tallet. Mange har lagt igjen kjære og nære minner på dette rustikke stedet som serverte smøremyke kjøttstykker fra Argentina, grillet under alles oppsyn midt i lokalet. Gjerne akkompagnert av en rødvin med tung eim av eik og tobakk.

Men først ble det katalanske brødet servert, det som i all sin enkelhet var så vanskelig å kopiere og så lett å fordøye. Skorpene ble grillet sammen med kjøttet før en saftig kanarisk tomat ble skviset ut over brødet og toppet med ekstra jomfruelig olivenolje. Ovenpå lå strimler med en lagret Manchego, en råmelksost fra Castilla-La-Mancha området sentralt på spanske fastlandet. Den er noe salt med en lang og mild ettersmak av nøtter. Selve kronen på verket var uten tvil Jamon Iberico, den lufttørkede, urøkte spanske spekeskinken med preg av eikenøtter..mmm…

Av Bente Storsveen Åkervall
Mail: [email protected]

Da restauranten ”Paco y Tony”, eller ”Grill Paco” som den senere ble hetende stengte sine dører i San Agustín, åpnet eierne av konseptet en ny restaurant i Playa del Inglés. Med seg tok de den berømte forretten;

Pan Catalán !!

Ingenting står stille, og mye er forandret siden 80-tallet. Men sansen for den gode smaken består! Hos Estaban og Carmelo på restaurangt El Asador får du fortsatt det gode argentinske kjøttet som smelter i munnen. Vinflasken har blitt mer sofistikert og bærer restaurangens navn. Men på kjøkkenet finner vi samme mann ved grillen nå som dengang; Jaime!!

Han vet nøyaktig hva som skal til for å lokke fram gamle minner. For akkurat som musikk gir smaker deg assosiasjoner til forne tider!

Han vet nøyaktig hva som skal til for å lokke fram gamle minner. For akkurat som musikk gir smaker deg assosiasjoner til forne tider!

Pan Catalán

Pan Catalán, så enkelt og vidunderlig godt!

 eieren Esteban og grillsjef Jaime

Restaurant eieren Esteban og grillsjef Jaime finner du nå på El Asador i Playa del Inglés

Flaska vin med Pan Catalan