Rapporten från lördagen är lite speciell. Först och främst är det glädjande att se att antalet nya smittade sjunkit och att siffran nu är märkbart lägre än den senaste tidens ”magiska” gräns kring 200.

Samtidigt skall det till gårdagens siffra läggas till 44 personer på El Hierro som handlar om ett utbrott bland immigranter som redan var satta i karantän vid ankomst till ön och således inte utgör någon risk för vidare smitta.

Desto tråkigare är det att konstatera ytterligare sex dödsfall orsakade som en följd av coronaviruset. Det hanldar om två kvinnor och två män på Gran Canaria. Kvinnorna var 75 respektive 84 år gamla. Männen var 63 och 88 år gamla. Vidare en 57 årig man på Tenerife och en 72 årig kvinna på Lanzarote. Samtliga var inlagda på sjukhus.

Gran Canaria summerade 85 nya fall av viruset och har nu 3.852 aktiva fall. Tenerife fick 43 nya smittade och ön har idag 2.129 smittade personer. Lanzarote registrerade 18 nya fall och har 589 sjuka.

Fuerteventura fick 6 nya fall, liksom La Palma. La Gomera, som varit helt smittfritt under en längre period, fick under gårdagen 2 nya fall. Och till sist ovan nämnda El Hierro med sitt specialfall.
(Canarias7)

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Statistiksida