Vid myndigheternas möte under torsdagen bestämdes det att samtliga öar fortsätter i samma kategori som tidigare. Undantaget är Tenerife.

Det betyder att restriktionerna fortsätter att vara desamma för de flesta öarna. Lanzarote stannar med andra ord i kategori 4, den med högst restriktiner. Här stänger all ekonomisk verksamhet, butiker och dylikt klockan 18.00.

Gran Canaria fortsätter i kategori, vilket bland annat innebär utegångsförbud från 22.00 till 06.00. Dessutom får endast 4 personer som inte bor tillsammans samlas.

Utvecklingen på Gran Canaria har varit positiv den senaste veckan, men enligt myndigheterna är det ändå för tidigt att blåsa faran över.

Fuerteventura och El Hierro fortsätter i kategori 2. Tenerife, La Palma och La Gomera hamnar i kategori 1, vilket innebär ”ingen speciell fara”.

De närmaste dagarna innebär också att befolkningen påminns om den oerhört populära karnevalen, som skulle haft sin topp denna helg och måndag. Tisdagen är karnvalhelg i många kommuner och myndigheterna är mycket oroade för att privata fester skall ersätta de officiella arrangemang som iår är inställda på grund av pandemi.

Därför har man under perioden 12 – 22 februari vidtagit speciella restriktioner som bland annat gör att samtliga kategorier får ett utegångsförbud från 22.00 – 06.00. Dessutom blir det förbjudet att arrangera fester eller liknande under denna period.
(Canarias7)

Kanariska regeringen