Sol och bad. Ja, det är vad de allra flesta förknippar med Gran Canaria. Åtminstone den södra delen av ön. Las Palmas stad framstår nog för de flesta som en myllrig storstad, vilket i och för sig inte kunde vara mer fel. Dessutom lider öns huvudstad under det befästa ryktet att vädret är så mycket sämre än i syd. Inte heller det stämmer speciellt bra. I alla fall inte under höst och vinter.

På senare tid har emellertid huvudstadens fantastiska strand, Las Canteras, plockats fram i flera tidningar som ägnar reportage åt surfing. Den senaste i raden är guiden ”Repsol” som utpekar i stort sett hela stranden, från El Confital till La Cicer som perfekt för surfing. Faktiskt oavsett vilken nivå man befinner sig på. Det finns passande vågor för alla kategorier utmed stranden.

Dessutom uttalar man sig mycket positivt om hur kommunen i Las Palmas hanterat denna naturliga möjlighet och gjort surfing till en allt mer populär sport i huvudstaden.

”Guia Repsol” avslutar också att rekommendera dykning och snorkling utmed Las Canteras stranden, en strand som faktiskt ligger mitt inne i staden!
(Canarias7+Dag&Natt)
Det finns olika typer av Surf i Las Palmas: Hva er supp”

Surf utanför Konserthuset