Efter att lägenhetshotellet Arguineguin Park tömts på flyktingar så går nu myndigheterna vidare med att flytta flyktingar från hotellen på södra Gran Canaria till de olika center som färdigställts.

Nästa hotell som skall tömmas på flyktingar, och det första hotellet att tömmas i kommunen San Bartolome de Tirajana (Playa del Ingles, Maspalomas etc), blir hotell Waikiki. Detta framkom i slutet på förra veckan då en av centralregeringens representanter på öarna informerade kring detta.

Under samma information framkom det att de olika läger som prepareras av staten färdigställs enligt plan och att samtliga inom kort är operativa.

Samtidigt fastställs det att de bråk och oegentligheter som förekommit är på avtagande och att antalet incidenter är minimalt för tillfället.

Denna informationen delas av borgmästaren i kommunen, Cochi Narvaez. Hon menar att man är tillbaka till en normal tillvaro i kommunen. Dessutom ser man att staten funnit alternativ till hotellen som flyktingförläggningar, vilket gör att kommunen står klar att återgigen ta emot turismen när restriktionerna hävs.
(Maspalomas Ahora)

Waikiki Hotell