Från centralregeringens representanter på Gran Canaria informeras det om att flyttningen av flyktingar från hotell och lägenheter på södra Gran Canaria, till andra iordninggjorda center, fortsätter som planerat.

De fortsätter att informera om att situationen inte längre är exceptionell och att regeringen jobbar på högvarv för att flytta samtliga flyktingar från hotell och lägenheter.

I samma veva meddelar man att utflyttningen av flyktingarna från hotellet Arguineguin Park beräknas avslutas under söndagen.

Därefter kommer turen till hotell Waikiki i Playa del Ingles. Någon tidsram för förflyttningarna därifrån framkommer inte av artikeln.

Samtidigt meddelas att de första hundratalet flyktingar fått inviga centret Las Raices på Tenerife. Detta är en gammal militärförläggning som i all hast gjorts om till flyktingläger med plats för ungefär 1.500 personer.

Myndigheterna fortsätter att informera om att nästa läger, Las Canteras, också det beläget på Tenerife, kommer att börja fungera inom de närmaste veckorna. Las Canteras lägret har plats till 1.800 personer.
(Canarias7)

Las Canteras i oväder