De låga temperaturerna som har dragit in över Kanarieöarna orsakade i går, fredag, ett lätt snöfall på Gran Canarias högre områden. Snön föll på höjder över 1.500 meter, och ett väldigt lätt snötäcke kunde ses på www.canarias7.es hemsida.

Men det kalla vädret har också dragit med sig häftiga regn. Framför allt är det de västligaste öarna som fått ordentliga skurar, men rapporter från Las Palmas tyder på att även huvudstaden på Gran Canaria fått sin beskärda del.

I turistområdena drog några lättare regnskurar förbi, men i det stora hela hade södra Gran Canaria ett fint fredagsväder.

Det kalla och ostadiga vädret fortsätter emellertid och metrologerna varnar för fortsatt risk för snö på höjder högre än 1.600 meter samt för kraftiga regn och hagelstormar.

Vindstyrkan i de högre belägna regionerna på Gran Canaria kan komma upp i cirka 20 meter per sekund. Samtidigt säger prognosen att vindarna blir måttliga i huvudstadsregionen, med undantag för eventuella, kraftigare vindbyar.

På de norra delarna av ön kommer max temperaturerna att uppgå till cirka 18 grader medan natttemperaturen sjunker ner mot 12 grader.

De nordostliga vindarna kommer att orsaka höga vågor på havet.

Polisen påminner befolkningen om att INTE bege sig till de snölagda områdena, där vägarna dessutom är avstängda.
(Canarias7)