Myndigheterna på Kanarieöarna har under torsdagen informerat om status på vaccinationen på öarna, och de menar att allt går enligt de planer som hälsodepartamentet på öarna drog upp innan vaccinationen påbörjades.

Totalt är 20.000 personer nu vaccinerade mot Covid-19 viruset. Det innebär också att samtliga personer i ”grupp 1”, vilket gäller boende och vårdare inom äldrevården, nu är vaccinerade med åtminstone 1 av doserna.

Inom ”grupp 2” som omfattar sjukhuspersonal som är i direkt kontakt med sjuka, så har 92% fått sin första dos.

Myndigheterna meddelade efter sitt återkommande möte varje torsdag att man kan se en förbättring när det gäller smittspridningen på öarna. Gran Canaria och Lanzarote har dock fortfarande för höga tal för att ändra på någon av de restriktioner, varför bägge öarna fortsätter inom ”kategori 3”, där de kommer att stanna till åtminstone den 15 februari.

Kategori 3 innebär bland annat att utegångsförbudet gäller från 22.00 – 06.00 samt att barer och restauranger får ta emot kunder fram till 21.00 och därefter stänga senast 22.00. På samma sätt får de bara servera på uteserveringar, där maximalt 4 personer per bord är tillåtna. Till sist får man bara utnyttja 50% av den kapacitet som man egentligen har tillstånd till.

Sammankomst av personer såväl inomhus som utomhus, och såväl privat som på allmän plats begränsas till de som bor under samma tak. Idrottsanläggningar och gym fortsätter att vara stängda, förutsatt att de inte kan erbjuda utomhusträning.

Flera restriktioner finns – dit bland annat användande av ansiktsmask och minimiavstånd givetvis hör.
(Canarias7)

Vaccinering