Den mycket allvarliga krisen som hotellen på Kanarieöarna genomgår gör att allt fler hotell och lägenhetsanläggningar blir till salu. Strax innan jul uppgick antalet hotell som var till salu till cirka hundratalet. Nu, cirka sex veckor senare kan man välja mellan nästan 150 olika alternativ.

Och det handlar inte bara om små hotell och lägenhetskomplex. Av det antal som är till salu finner vi 22 alternativ som kostar 50 miljoner kronor eller mer. Bara i Playa del Ingels finns nio större hotell till försäljning, däribland det dyraste av samtliga alternativ. Det handlar om ett hotell med 185 rum som bjuds ut för 31 miljoner euros.

Samtidigt börjar nu hotellkedjorna att drabbas. Kostnaden för att sköta hotell där inga intäkter finns, skjuter i höjden, och många tvingas sälja för att få loss likviditet. Senaste exemplet är hotellkedjan RIU som nu säljer sitt enda hotell på Lanzarote. Det handlar om hotellet ”Paraiso Lanzarote Resort”. Samtidigt säger artikeln att RIU också inlett försäljningar av hotell i Portugal och Panama. Då skall man ha i åtanke att RIU till stor del backas upp av den jättestora researrangören TUI.

Även andra, stora hotellkedjor såsom Iberostar och Barcelo sägs vara ute efter att hitta alternativa vägar för att få loss kapital och på så sätt överleva den nuvarande krisen.
(La Provincia)

Hotell pool