Precis i tid innan vinterperiodens rekryteringsperiod stängdes i den spanska fotbollen så skedde en skräll! Tidigare under perioden hade inga speciella nyheter skett. Fotbollslagen i den spanska första och andra divisionen är hårt drabbade av pandemin, ekonomiskt sett. Inga publikintäkter och givetvis bara en bråkdel av annons och reklamintäkter gör att lagen går igenom en verkligt tuff period.

Men på kvällen innan perioden avslutades annonserade Union Las Palmas fotbollslag – i spanska andra divisionen – att man kontrakterat Jese Rodriguez.

Jese kommer ursprungligen från Gran Canaria. Han växte upp i det lilla laget Huracan där han imponerade. Därför blev han uppdagad av Real Madrid innan ens det lokala storlaget Las Palmas hunnit få upp ögonen för honom.

Jese spelade först i ungdomslagen i Madrid, innan det var dags för debut i A-laget. Allting var lovande och gick riktigt bra fram till en allvarlig knäskada satte stopp för spel under en säsong. Därefter blev det lite motigare.

Men Jese skulle fortsätta att vara med i hetluften. Från Real Madrid kontrakterades han av Parislaget PSG, där han varit under de senaste åren. Och även om han aldrig lyckades riktig i Paris, så var det inte förrän nu han själv avslutade kontraktet. Under sin tid i Paris var han också utlånad till exempelvis brittiska Stoke.

Nu är han tillbaka i Las Palmas och han har stora förväntningar på sig. Lagets president menar att han behöver en 14 dagars period för att komma in i laget och för att få upp den fysiska styrkan. Sedan är det upp till bevis…!
(Canarias7)

Jese Rodriguez