Stillastående vatten efter regnen i januari har gjort att myggen fått fäste på södra Gran Canaria. Framför allt är det i Maspalomas/Meloneras området som myggen är som allra besvärligast. Den lilla ”sjön” eller vattensamlingen ”La Charca” i närheten av fyren i Maspalomas är en av de platser som pekas ut som perfekt för myggen fortplantning. Men stillastående vatten på andra håll är precis lika illa.

Tidningen Maspalomas Ahora rapporterar om ett trettiotal besök om dagen till sjukhus av människor som blivit angripna av mygg och som fått någon form av allergisk reaktion. Andra, som klarat sig lite bättre, passar på att lagra myggspray och liknande. En produkt, som enligt tidningen, är slutsåld i de flesta apotek för tillfället.

Kommunen har satt igång en behandling av platser som är fördelaktiga för myggen och dess larver. Enligt uppgift från kommunen används ett ekologiskt bekämpningsmedel för att på så sätt spara övrig flora och fauna.

Teknikerna säger att vi får räkna med att problemet kvarstår ungefär en vecka till innan de behandlingar som görs får full effekt.
(Maspalomas Ahora)

Mygg finns vanligtvis inte, eller i mycket små mängder på södra Gran Canaria. Efter regn eller fuktigt väder kan de förekomma, normalt i små mängder. Normalt försvinner de också efter några dagar. (Dag&Natt)

Besprutning