Tisdagen medförde än en gång fler än 200 smittade av Coronaviruset. Antalet friskskrivningar är emellertid för tillfället ännu större varför antalet aktivt sjuka sjunker på ö-gruppen. Under tisdagen fanns det 7.782 personer smittade av viruset runt om på öarna.

Totalt har 35.909 personer registrerats som smittade sedan utbrottet för ett år sedan.

Tisdagens siffra överstiger än en gång 200 smittade – 213 för att vara exakt – efter att under måndagen endast varit 183.

Av de nya smittade rapporterades 123 personer på Gran Canaria. Efter jul, nyår och trettondagsfirandet har Gran Canaria presenterat ett ökande antal smittade. För cirka 14 dagar sedan skärptes restriktionerna för att få bukt på ökningen, men något tillfredsställande resultat av dessa har man ännu inte sett. Nu är 3.539 personer smittade av viruset på Gran Canaria.

Lite tvärtom är det på Tenerife, som under december och början av januari var virusets starkaste fäste. Här har man emellertid fått ordning på spridningen och under tisdagen rapporterades 45 nya smittade. Samtidigt friskskrevs 103 personer på den största ön, vilket gör att de nu har 3.094 smittade personer.

Lanzarote fick 32 nya fall, och här kan man kanske ana en förbättring sedan ön hamnade i restriktionsgrupp 4, den tuffaste av dem alla. Här är idag 930 personer sjuka i viruset.

Vidare hamnar det mest om ströfall. Fuerteventura 6 nya smittade, La Palma 3 och till sist fem personer på El Hierro.

La Gomera fortsätter att vara helt virusfritt!

Under tisdagen dog ytterligare 3 personer som en följd av viruset. Det totala antalet döda på ögruppen uppgår därmed till 530 personer.

Smittkvoten per 100.000 invånare under 7 dagar är nu 86,84 och under 14 dagar 179,81.
(Canarias7)

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Statistik Gobcan