Häromdagen skrev vi om det kollektiv som består av gym och idrottsanläggningar på Gran Canaria. Genom en manifestation ville de framhäva nyttan med idrott, något som strypts genom de tuffa restriktioner som Gran Canaria för nuvarande genomgår i och med att man hamnat i det man kallar kategori 3.

Representanter för de olika idrottsanläggningarna förvånades över att bingo lokaler och vadslagningscafeer kan få fortsätta vara öppna medan gym och liknande måste stängas – förutsatt att de inte har utomhus faciliteter.

Igår, måndag, möttes idrottskollektivet med öarnas president Angel Victor Torres. Presidenten visade sig positiv till både träning och idrott, men hävdade samtidigt att de restriktioner som genomförts är förankrade med centralregeringen i Madrid och med övriga regioner i landet. Samtidigt framförde han förhoppningar om en nedgång i smittan på ön, för att åter kunna öppna alla sektorer som tvingats stänga på grund av restriktionerna. Han uppskattade dessutom det engagemang som de cirka 450 personer med anknytning till gym och idrott driver. Inom kort lovade han att det skulle beslutas om stöd till de drabbade parterna.

Ledaren för kollektivet skall nu ta fram ett dokument hur man skall gå vidare med ett hälsosamt liv utifrån de aktuella förutsättningarna.
(Canarias7)

Plaktabärare