Det strålande fina vädret som råder över Kanarieöarna sedan snart en vecka tillbaka kommer att fortsätta under tisdagen och onsdagen säger meterologerna.

Däremot kan torsdagen bli blöt. Ett lågtryck som just nu ligger över de brittiska öarna spås komma ner över delar av spanska fastlandet och nå ända ner till Kanarieöarna. Denna front för med sig kallt väder och rikligt med nederbörd. Enligt prognosen, som fortfarande är osäker, kommer regnet främst att drabba de norra delarna av öarna.

Likaså är det fortfarande osäkert hur mycket kyla som kommer att följa med fronten. Risken för snö finns emellertid på de högsta punkterna på öarna.

Januari har varit betydligt blötare än vanligt. Det gäller hela ögruppen. Det oväder som döptes till Filomena förde med sig mycket nederbörd och riktigt svalt väder. Spaniens högsta bergstopp, Teide, på grannön Tenerife blev vackert snöklädd under de dagar som det kalla vädret rådde.

Vattenreservoarerna på öarna fick sig också ett välbehövligt tillskott av vatten. Från att ha varit i stort sett torrlagda efter flera år utan ordentliga regn, så är nu vatten till jordbruket uppe i bergen säkrat för en översiktlig tid.
(La Provincia)

Sol med moln