Coronaviruset skördade tre nya dödsfall under söndagen. De drabbade var mellan 65 och 73 år gamla. Med dessa har totalt 527 personer omkommit som en följd av coronaviruset på Kanarieöarna. Under gårdagen var det ett år sedan det första fallet upptäcktes på Kanarieöarna och i Spanien. Det handlade om en tysk turist på ön La Gomera.

Vidare rapporterades 232 nya smittade under söndagen. Fortfarande är det flest nya fall på Gran Canaria, även om Lanzarote är värre drabbat procentuellt.

Gran Canaria summerade 135 nya fall under söndagen. Det är resultatet av de gångna jul och nyårshelgerna vi läser av i statistiken. Ökningen har gjort att restriktionerna på ön hamnat i kategori 3 istället för som tidigare i kategori 2. Ännu har emellertid denna skärpning av restriktionerna inte fått något riktigt genomslag.

Trots de, för Kanarieöarna, höga siffrorna, så ligger smittan på en betydligt lägre nivå här än på de flesta andra håll i Europa.

Lanzarote fick under gårdagen 64 nya smittfall. Tenerife, som under en och en halv månad var den värst drabbade ön, har nu fått bra ordning på smittan och adderade endast 26 smittade personer.

Totalt har nu 35.513 personer smittats av viruset sedan starten för ett år sedan. Totalt 416 personer behandlas nu på sjukhus, varav 67 personer på intensivvårdsavdelningar.

Smittkvoten under 7 dagar uppgår nu till 90,09 och under 14 dagar till 184,59 på Kanarieöarna.
(La Provincia)

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Statistiksida