2020 var, som vi alla vet, ett annorlunda år på väldigt många sätt. Från mars till maj var i princip alla kanarier tvungna att stanna hemma med undantag för arbete och ett och annat besök i livsmedelsaffären. Senare under året så infördes utegångsförbud under nattetid, vilket gjorde att folk rörde sig mycket mindre. Till sist kan vi lägga till minskningen av alla sorter av ekonomisk aktivitet, vilket också i högsta grad bidrog till mindre rörelser.

Inget av ovanstående har ju på något sätt varit positivt egentligen. Förutom att man nu kan konstatera att antalet dödsoffer på de kanariska vägarna nästan halverades.

Från att ha tagit 39 liv under 2019 så slutade siffran på 22 personer under 2020.

Av dessa omkom 7 personer på vägarna på Gran Canaria, varav en olycka då bilen körde av vägen och föll utför ett långt och brant stup, orsakade 4 personers död. På Fuerteventura omkom fyra personer i trafiken och på Lanzarote en. På Tenerife förolyckades nio personer och på El Hierro 1 person. Både La Palma och La Gomera klarade sig utan dödsolyckor i trafiken.

Även för Spanien i sin helhet slogs ett historiskt rekord. Aldrig tidigare har man hamnat under 1.000 omkomna i trafiken, men år 2020 klarade sig med 979.
(La Provincia)

Kraschad bil