Det område som i slutet på 80-talet omtalades som ”Parque Europeo” precis i infarten till Playa del Ingles, blev aldrig någonting. Precis i området där minitåget startar och slutar, påbörjades bygget av en kombinerad park och kommersiellt område. Från att tidigare bara ha varit övergiven mark mitt bland hotellen, verkade projektet lovande.

Men av flera orsaker stannade projektet upp, och till slut har de lokaler som faktiskt byggdes, blivit bostad för hemlösa och hela ”parken” har blivit en sanitär olägenhet mitt i Playa del Ingles.

Parken "Paruqe Europeo"

Parken ”Paruqe Europeo”

Igår, torsdag, påbörjade emellertid rivningen av det som stått som ett skelett sedan i slutet på 80-talet. Kommunen har kommit överens med de som har nyttjanderätten. En överenskommelse som bland annat säger att det nuvarande skall jämnas med marken. Området skall städas upp och göras användbart. Senare finns det med i projektet att företaget som har nyttjanderätten skall presentera ett nytt projekt. Tanken är fortfarande att området skall bli en blandning mellan park och butiker.

Parque Europeo ligger mellan hotellen Agaete Park, Jardin Atlantico, Green Field, Green Park och Green Garden.

Detta är det andra projektet på kort tid som kommunen löst från hopplösa situationer. Först var det den lilla vattenparken utmed strandpromenaden som efter 25 år kunde rivas för att ge plats till en utkiksplats – så småningom.
(Canarias7)

Grävare river