Gran Canaria befinner sig för närvarande i kategori 3 när det gäller restriktioner för att minimera smittspridningen av Coronaviruset. Detta innebär att barer och restauranger tvingas stänga senast klockan 22.00 och att de sista gästerna får komma in klockan 21.00. Dessutom är det förbjudet för alla barer och restauranger att servera mat och dryck inomhus. Det är bara på uteserveringarna som servering får ske. Och detta till maximalt 50% av de ursprungliga platserna.

Från många håll riktas nu kritik mot dessa restriktioner då man menar att detta kommer att orsaka en stor nedstängning av hela sektorn. Under den senaste veckan, den första i kategori 3, menar många inom branschen att omsättning sjunkit med upp till 80% jämfört med samma period i fjol. En helt omöjlig situation som gör att många måste stänga – en del av dem kommer aldrig att öppna igen.

Dessutom menar man att bristen på alternativ att bli serverad ökar risken för att illegala träffar och fester anordnas, där regler och restriktioner definitivt inte hålls.

Branschen är lovad ekonomisk hjälp av myndigheterna, men man har ingen tro på att denna hjälp skall täcka för de stora förlusterna som hela sektorn gått igenom det senaste året.
(Canarias7)

Uteterrass