Kommunen i Mogan, dit turistområdet Puerto Rico hör, har beslutat att åter få liv i det område som går under namnet “Los Laureles” i närheten av strandpromenaden och stranden. Namnet ”Los Laureles” har området fått på grund av de sju stora lagerbladsträden som vuxit upp i området. Under senare år har detta dock mer och mer blivit ett område som inte utnyttjats och bara använts för genomgång.

Kommunen investerar nu 2 miljoner euros för att få detta område att bli en park för både turister och invånare i orten.

De sju träden som givit namnet åt området kommer att vara hörnstenarna i den nya parken. De kommer att ge skön skugga åt en rad aktiviteter, och de kommer också att vara tongivande för hur övriga byggnader i området kommer att se ut.

Projektet, som redan finns, visar att det kommer att finnas ett flertal lekparker för barn i olika åldrar. Vidare en mindre fotbollsplan och ett område med läktare där kulturella aktiviteter med publik skall kunna genomföras. Inom parken kommer det också att finnas servering och toaletter.

Totalt byggs parken på cirka 7.750 kvadratmeter.

I artikeln presenterad i tidningen ”Canarias7” nämns ingenting om hur lång tid det dröjer innan byggstart eller när parken kommer att invigas.
(Canarias7)

Puerto Rico