Fotbollslaget Union Deportiva Las Palmas, som spelar i den spanska andra divisionen, fortsätter att övertyga. Nu återstår det mindre än hälften av säsongen innan vi vet hur det slutligen gick…

Efter en bra start i höstas, då det nya, unga fotbollslaget från Las Palmas visade upp ett bra spel och glädje, så gick det sämre under en tid innan jul.

Men julhelgerna tycks ha givit ny kraft till laget och, som vi skrev om tidigare, så fick laget två meriterande segrar mot divisionens nummer ett och två på bara en vecka.

Denna helgen ”vände” serien. Det vill säga att man påbörjade returmötena, nu på hemmaplan där man tidigare mötts borta och vice versa.

Först ut var laget Leganes från Madrid. Leganes spelade i fjol i den spanska ligan, och var redan innan seriestart en av favoriterna till att återvända till den högsta serien i Spanien. Efter en tuff match i höstas lyckades också Leganes vinna knappt med 1-0.

Igår var det returmöte på Estadio de Gran Canaria. Efter ett oavgjort halvtidsresultat så tog Las Palmas kommandot och kunde lägga ännu en viktig seger till handlingarna. Slutresultatet skrevs till 2-1 i hemmalagets favör.

I och med detta har Las Palmas klättrat i divisionen och ligger nu på en nionde plats efter 22 spelade matcher. Men mer spännande är att man bara är 2 poäng efter en 6:e plats, vilket skulle ge en plats i den play off som spelas för uppflyttning till La Liga…
(La Provincia + Dag&Natt)

Fotbollsspelare