Bristen på vaccin håller igen vaccineringen något, men i grunden ser det positivt ut framåt då flera typer av vaccin kommer att finnas tillgängliga, vilket kommer att medföra att själva vaccinationen går snabbare.

På Kanarieöarna har man vaccinerat 52.895 personer. I detta tal ingår personer som fått en spruta bara och som nu väntar på att få sin andra. Detta antal givna doser utgör 98,8% av de 53.350 doser som öarna fått tilldelat av vaccin från Pfizer och Moderna.

Totlt 4.500 kanarier har idag fått bägge sina sprutor.

Äldrevården med vårdare har alla behandlats med sin första dos. Den nästa grupp som behandlas är sjukhuspersonal som direkt jobbar med Covid19 smittade. Där har man per idag behandlat 82,1%.

Ungefär 20.000 doser beräknas ankomma öarna under denna vecka.

Samtidigt uttalade Spaniens president vid ett partimöte i helgen att han bedömde att 70% av befolkningen skulle vara vaccinerade under sommaren. Detta uttalande strider lite mot det han uttalade inför turistorganisationer och researrangörer tidigare i veckan, då han förvånade alla inom sektorn genom att säga att Spanien inte skulle vara redo att ta emot någon massturism under kommande sommar…

Presidenten fortsatte sitt senaste meddelande med att säga att vi har några riktigt tuffa månader framför oss, men att året 2021 tillhör vaccineringen och med denna hopp om förbättring och återhämtning.
(Canarias7 + La Provincia)

Vaccin