Alla vet vi att den traditionella turismen fått sig en ordentlig smäll under pandemin. Allt relaterat till resor och turism ligger i princip nere och väntar bara på att vaccineringen skall få utvecklas så att folk kan börja röra på sig.

Samtidigt vet vi att alla företag som kan, numera använder sig av möjligheten att låta sin personal arbeta hemifrån. I och för sig i grunden ingenting nytt, men att arbeta hemifrån har nu etablerat sig på ett helt annat sätt än tidigare.

När man så kombinerar dessa två så kommer man fram till en trend, som fortfarande ligger i vaggan, men som är helt tydlig. Och som förmodligen kommer att utvecklas kraftigt när pandemin är under kontroll.

Det handlar om alla de som passar på att resa bort. Till en intressantare plats. Till ett bättre klimat. Till ett billigare leverne. Man tar med sig sin bärbara dator, och så kan man ”jobba hemifrån” på ett bekvämare och behagligare sätt.

Enligt en artikel i tidningen Canarias7 så är denna trend redan tydligt markerad. Det handlar om människor i alla åldrar, även om gruppen 29 – 36år utgör majoriteten.

Vissa väljer ett ”coliving”, det vill säga att bo tillsammans med andra. Dels för att få ett billigare boende, men också för att upprätthålla det sociala livet samt för att få ideer och inputs till sitt arbete. Andra hyr in sig i eget boende, något som låter sig göra till en relativt billig peng idag, när så mycket står tomt.

En bra internetuppkoppling är egentligen det som behövs för många, vilket idag finns enkelt tillgängligt på Gran Canaria.

Och trots att vi just för tillfället upplever en mindre uppgång i coronasmittan, så har Gran Canaria varit och är en relativ säker plats att vistas på. Framför allt i turistområdena, som ju för tillfället har få besökare.
(Canarias7)

Teletrabajo