På internet kan man hitta de mest udda undersökningarna. Eller vad sägs om informationen man kan hitta på sleepinginairports.net där sajtens besökare fått vara med att rösta fram de sämsta och de bästa flygplatserna i världen och i europa. Man syftar i detta fall till de mest o/bekväma och resultatet har ingenting med själva flygandet att göra.

Trots det är det väl ingen som vill vara med på listan över de sämsta. De skandinaviska länderna klarar sig bra och finns inte med bland de 10 sämsta flygplatserna.  Det är bara 3 Europeiska flygplatser med på världens sämsta flygplatser 2 i England och en i Grekland

Sämst anses dock Jeddah King Abdulaziz International Airport, Saudi Arabia (JED) vara. De som varit med och röstat anser att den är liten, överbefolkad och det finns inget att göra mer än att bli smittad av en sjukdom och toaletterna gör dig spyfärdig.

I listan över de 10 bästa flygplatserna i världen finns en nordisk flygplats representerad vilket är Helsinki, kommentar från röstande;  ”Helsinki Airport reflects the best of Scandinavia—great design, clear signage, stylish shops”.

De 15 bästa europeiska flygplatserna har 3 nordiska representanter Oslo, Köpenhamn och Helsinki. Detta var resultaten ifrån 2019. Ni kan själva vara med och rösta fram bästa år 2021 här: sleepingairports.net