Flyktingarna fortsätter att ankomma till de kanariska öarna. Under gårdagen, fredag, ankom 2 flyktingbåtar till öarna. En till Gran Canaria och en till den lilla ön El Hierro.

De 64 flyktingarna som omhändertogs cirka 9 sjömil ut till havs sett från fyren i Maspalomas, fördes till hamnen i Arguineguin. Samtliga undersöktes, varvid en person fördes till sjukhus på grund av uttorkning.

Samma dag ankom 28 personer, av vilka 14 kan vara minderåriga, till den lilla ön El Hierro. Denna båten upptäcktes bara någon sjömil ut från kusten utanför La Maceta.

Samtliga ombord på båten uppges ha varit vid god hälsa.

Samtidigt vänder sig öns president, Angel Victor Torres, än en gång till den spanska regeringen och till EU för att kräva att övriga Europa hjälper till med omhändertagandet av de ankommande flyktingarna. Han menar att det inte kan vara rätt att Kanarieöarna, i detta fall, eller vilket som helst gränsland ut från EU, blir lämnat ensam att ta hand om detta problem.

Vid sidan om hjälp från resten av Europa, menar Torres också att man måste förbättra relationerna med de afrikanska länderna varifrån flyktingarna kommer. Upprätta diplomatiska förbindelser där sådana saknas. Dessutom investera i dessa länder samtidigt som man måste öka resurserna för vakthållning.
(Maspalomas Ahora)

Båt med immigranter