För några dagar sedan rapporterade vi om ett initiativ som kommunen i Las Palmas vidtog för att hjälpa de mycket utsatta barer och restauranger, som i princip skulle tvingas att stänga under tiden som ön befinner sig i kategori 3. I denna kategori av smittspridning är det endast tillåtet att servera vid bord på terrasser. Inomhus får servering inte ske.

Därför tillät man barer och restauranger att söka om att få använda trottoarer och parkeringsplatser för att skapa eller utöka befintliga terrasser.

Nu inför kommunen i San Bartolome de Tirajana samma möjlighet. Förutsatt att barer och restauranger uppfyller de krav som ställs på max antal personer som får befinna sig på terrasserna, samt att de uppfyller övriga restriktionskrav, kan ett sådant, tillfälligt, tillstånd sökas om hos kommunen. Bland övriga restriktioner som måste uppfylla gäller användande av ansiktsmask, minimiavstånd mellan personer och mellan bord och stolar. Dessutom får man inte störa framkomligheten för de gående eller hindra infarter och utfarter från garage och liknande.

Tillståndet dras automatiskt in igen när ön kan lätta på de tuffa restriktionerna och återgår till kategori 2.

Från myndigheternas sida menar man att initativet krävs, då hela bar och restaurangsektorn är mycket hårt lidande under rådande situation.
(Maspalomas Ahora)

Bord på parkering