Restriktionerna skärps ytterligare på den nordligaste av de kanarieöarna, Lanzarote. Från och med lördag natt aktiveras kategori, eller nivå, 4 på ön.

Detta är den högsta kategorin som finns att ta till. Restriktionerna innebär, vid sidan av de som infördes när ön hamnade i kategori 3, att maximalt 2 personer får träffas, förutsatt att man inte lever tillsammans. Dessutom stängs alla ekonomiska aktiviteter, det vill säga butiker, shoppingcentras etc, från 18.00. Vi strävar efter att folk skall röra sig så lite som möjligt, säger talesmannen från den kanariska regeringen.

Utegångsförbudet hålls på samma nivå som i kategori 3, det vill säga från 22.00 – 06.00.

Beslutet att ytterligare skärpa restriktionerna på Lanzarote gör att nivån på den lilla ön La Graciosa också höjs till kategori 4.

Den kanariska regeringen pekar gärna på det resultat man uppnått på Tenerife. Där var smittspridningen kraftig under december och början av januari. Men efter att de hårdare restriktioner som infördes i och med att ön försattes i kategori 3, kunde man klart och tydligt se positiva resultat. Tenerife är nu i kategori 2 sedan en knapp vecka tillbaka.
(Canarias7)

Las Canteras i oväder