Det är som på film… Men det är i verkligheten – och på film, då hela det fruktansvärda händelseförloppet blev filmat av en person som bodde i närheten.

Det är relativt vanligt att arbetslösa, utslagna personer, skaffar sig själva ett jobb genom att markera lediga parkeringar på de lite större P-platserna som finns. De viftar helt enkelt med en tyglapp eller liknande när en parkering blir ledig så att de som letar, enkelt finner fram. Allt detta för att tjäna någon slant i dricks.

De två som ”skötte” parkeringsplatsen på Plaza Hierro i San Fernando, direkt norr om/ovanför Playa del Ingles, fick under måndagseftermiddagen en upplevelse som de sent skall glömma.

Två flyktingar angriper dessa ”vakter” med sina bara händer och slår dem till de slutligen blir liggande still på marken. Den sista av ”vakterna” blir nedslagen bakifrån där det kan se ut som om han knuffas omkull och slår sig mot en av de parkerade bilarna. Den första slås först av en av flyktingarna och sedan av bägge, tills han blir liggande still på marken…

Vi har alla sett det tidigare…men bara på film!

Ett mindre slagsmål och denna gång mellan flyktingar registrerades utanför lägenhetshotellet Jardin del Sol under söndagen.

Företagare i området uttrycker sin oro för situationen och vad den kan medföra. Myndigheter skall mötas i dag för att diskutera denna nya situation och se vilka åtgärder som kan vidtagas.

Allt kan ses klart och tydligt på videon som ligger ute på Canarias7 och nedan.
(Canarias7)