Så många har smittats av Coronaviruset sedan utbrottet för snart ett år sedan. Sviterna efter jul, nyår och trettondagshelgerna börjar bli tydliga i statistiken.

För andra dagen i rad rapporterades under torsdagen över 350 smittade personer på ö-gruppen. För att vara exakt blev antalet nyanmälda 357.

Samma sak skedde i början av september, då vi under den 3,4 och 5 september noterade 381, 382, och 365 nya smittade. Det vill säga någon eller några veckor efter den stora semestermånaden augusti.

Tenerife, som under nästan två månader varit den värsta smitthärden på öarna, verkar ha fått kontroll på situationen och smittan minskar på den största av de kanariska öarna. Samtidigt ser vi raka motsatsen på, framför allt, Lanzarote, där smittan sprids i för kanarieöarna, stora tal. Samma tendens kan ses på Gran Canaria.

För tillfället är 7.743 personer smittade på Kanarieöarna. Av dessa är 365 inlagda på sjukhus. 306 på avdelning och ytterligare 59 på intensivvård. Resten vårdas eller vilar i sina hem.

Under de senaste 24 timmarna räknat från torsdagseftermiddagen har ytterligare 4 personer mist livet på grund av viruset. Detta gör att totalt 458 personer avlidit av viruset sedan utbrottet.

Av de som rapporterades smittade under gårdagen kom 93 från Tenerife, 127 på Gran Canaria, 124 Lanzarote och sedan ett fåtal nya smittade på resten av öarna förutom El Hierro som inte redovisade någon ny smitta.
(La Provincia)

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Vaccinering