Den spanska fotbollen lider under pandemin, precis som de flesta andra. Ekonomierna i klubbarna är sargade efter uteblivna publikpengar och också till stor del intäkter från reklam och merchandise.

Och under november och december kunde det tyckas som om den ekonomiska pessimismen även gick ut över de rent sportsliga resultaten för Gran Canarias ”Union Deportivo Las Palmas”.

Laget, som tillsammans med ärkerivalen och grannen Tenerife, spelar i den spanska 2 divisionen med målsättning att snarast ta sig tillbaka till ”La Liga – högsta divisionen – där man historiskt sett hör hemma.

Efter en relativt lovande start under augusti och september gick det emellertid sämre, och laget hamnade på den nedre delen av den 22 lag starka divisionen.

Och många fasade för de första matcherna på det nya året. Först hemmamatch mot ledarna i andra divisionen, Espanyol. Laget från Barcelona som i fjol rasade ner från en annars väldigt traditionell Liga plats. Men det nya, unga Las Palmas gjorde en fantstisk insats och kunde gå hem med tre poäng efter en 1-0 seger.

Nästa seriematch, som spelades under söndagseftermiddagen, var mot divisionens andra plats, Mallorca. Även det ett lag som fick packa väskorna och lämna La Liga efter förra säsongen.

Men Las Palmas laget gjorde det igen – tre poäng med hem efter ytterligare en seger med 1-0, denna gång på bortaplan.

Med dessa poäng kan det se ut som om Las Palmas stärker sig och hamnar ungefär i mitten av tablån, dock endast 4 poäng från en eventuell framtida play off serie för uppflyttning…
(Dag&Natt)

Lagbild