Även om de första notiserna på måndagsmorgonen meddelade att man lyckats få loss Fred Olsens färja, Bentago Express, meddelade källor från rederiet senare att så inte var fallet.

Man har lyckats röra båten något, men faktum är att fartyget har satt sig ännu mer fast på grundet under tiden sedan grundstötningen i torsdags.

Färjan som på bild idag har slagsida åt babord, har tagit in vatten. Bland annat har vatten kommit in i maskinrummet.

Nu koncentreras arbetena på att förstärka skrovet och stoppa vattnet.

Det var när färjan skulle lägga till i hamnen Puerto de las Nieves, i Agaete på nordvästra Gran Canaria som olyckan inträffade. Det kraftiga ovädret Filomena tryckte på som värst när färjan skulle gå in i hamnbassängen och en kraftig vind förde fartyget över ett markerat grund som finns vid hamninloppet.

59 passagerare och ett trettiotal fordon fanns ombord. Passagerarna fick övernatta på fartyget, men evakuerades av kustbevakningen dagen efter. Fordonen finns fortfarande kvar ombord. Ingen av passagerarna eller besättningen skadades vid olyckan.

Bentago Express ligger fortfarande bara cirka 100 meter från bryggan där den skulle lägga till i avvaktan på att nya försök görs för att få loss henne.
(Canarias7)

Bentago bärgas