Färjan ”Bentago Express” står fortfarande på grund i hamnen i Agaete på Gran Canaria. Fartyget ligger bara cirka 100 meter från kajen, dit den skulle kommit under torsdagskvällen. Det dåliga vädret gjorde dock att fartyget gick på ett grund som finns precis i infarten till själva hamnbassängen.

De 59 passagearna fick en lång natt ombord på färjan, då det dåliga vädret och de höga vågorna gjorde att man valde att inte disembarkera dem på torsdagen.

Däremot fick samtliga komma iland igår, mitt på dagen, genom att ett av kustbevakingens fartyg forslade dem de sista 100 metrarna till hamn.

Färjan sitter emellertid fortfarande fast. Under lördagsförmiddag skall nya försök göra för att dra loss den. Under fredagen deltog 3 bogserbåtar i försök att få loss dem, dock utan att lyckas.

Under natten till lördagen skulle en del plåtar svetsas på skrovet för att tillåta större kraft i de kablar som används.

Bentago Express är en av de nyaste och mest moderna fartyg i Fred Olsens flotta på Kanarieöarna. Fartyget är drygt 95 meter långt och har plats för 880 passagerare och 230 bilar. Fartyget uppnår en fart på 38 knop vid överfarten mellan Tenerife och Gran Canaria.
(Canarias7 + fredolsen.es)

Bentago Express