Enligt väderprognoserna så går Kanarieöarna mot en ostadig vecka där både regn, snö och hårda vindar förväntas.

Det handlar om ett par olika oväder som sammanfaller under vecka på öarna. Det första, som redan är på ingående, drabbar främst de västligaste öarna med ön La Palma i spetsen. Men även övriga öar kan räkna med påkänning.

Los rodeos

Los  Rodeos flygplats Tenerife

När detta oväder drar sig tillbaka under tisdagen förväntas nästa oväder dra in under onsdagen. Enligt meteorologerna är det troligt att detta oväder håller i sig fram till lördag eller söndag.

Vi kommer att leva med kraftiga vågor i havet, beräknade till 4-5 meters höjd. Vindar som blir kraftiga eller mycket kraftiga, framför allt på de högre öarna.

Detta andra oväder förväntas slå till mot de västra och sydvästra delarna av öarna framför allt.

Dessa oväder sammanfaller med generellt låga temperaturer på öarna, vilket gör att sannolikheten för snöfall är tämligen stort. Detta dock gällande på de allra högsta punkterna på de olika öarna.

Tecken på det första ovädret är redan här då bland annat flera flyg till och från La Palma blev inställda samt flera flyg omdirigerades från Tenerifes norra flygplats till den på södra delen av ön. Orsakerna sägs vara starka vindar och dimma. 
(Canarias7)

Satelitbild