Vad som idag krävs för att kunna resa i världen är allt mer oklart för var dag som går.

Förra veckan godkände den kanariska regeringen snabbtester trots att regeringen i Madrid kräver en negativ PCR test. En test som är både dyrare och svårare att få ta.

Nu hävdar centralregeringen i Madrid att Kanarieöarna inte har rätt att göra som de gjorde. Staten menar att de kanariska myndigheterna invaderade statens kompetens…

De kanariska myndigheterna har försökt under lång tid att få till en överenskommelse med Madrid, men det tycks vara väldigt svårt. Och det trots att den kanariska regeringen och Madrid tillhör samma politiska parti!

Samtidigt stängs i stort sett alla marknader ner genom restriktioner i respektive land. Det kan tyckas som om Sverige är det enda land som accepterar resor till och från Spanien för tillfället.

Oredan är total och det är mycket svårt att få någon rätsida på vad som egentligen gäller. Vi på Dag&Natt fick så sent som i lördags information om att det under vissa omständigheter var ok att komma hit utan test – så länge man gjorde en test här inom de närmaste 72 timmarna…

Men flygbolagen har fått andra direktiv och låter inte passagerare checka in utan intyg….

Röran är stor och frågan är väl om vi får klarhet i detta eller om hela situationen räddas av att vaccinationerna kommer igång.
(Canarias7 och Dag&Natt)

Incheckning