Flyktingproblemet på Gran Canaria tenderar att utveckla bråk skapa en rasistisk inställning till flyktingarna, något som inte existerat överhuvudtaget på Gran Canaria tidigare.

Trots att antalet flyktingar som ankommit den senaste tiden varit färre och trots det faktum att lägret i hamnen i Arguineguin monterats ned, så förekommer manifestationer mot flyktingarna i kommunen Mogan.

Protester

På lördagsmorgonen närmade sig en större grupp personer en av de turistanläggningar där flyktingar för tillfället bor. Gruppen försökte ta sig in på anläggningen, något som stoppades av närvarande polis.

Men gruppen fortsatte med skrik och förolämpningar mot flyktingarna.

En annan grupp sökte upp en grupp med yngre flyktingar som höll på att ladda sina mobiltelefoner. Även här med protester och förolämpningar, som skapade en spänd stämning. Även här fanns polis på plats vilket gjorde att inga allvarliga saker skedde.

Borgmästaren i kommunen Mogan fortsätter att kräva av regeringen i Madrid att de hotell och lägenhetskomplex som idag används för flyktingar skall vara tömda per den 31.12. 
(Canarias7)

Fokmassa