Olivenolje er proppfull av vitaminer og antioksidanter og består hovedsakelig av en umettet fett. Kun morsmelk kan tas lettere opp av den menneskelige organismen, da fettet i olivenolje har lik sammensetning som fettet i morsmelk.

• Høyt innhold av vitamin A og E

• 0 karbohydrater

• 0 proteiner

• 100% fett hvorav 80% er en umettet fett (det sunne fettet) og 10-15% er flerumettet

• Høyt innhold av antioksidanter: fenol, polyfenol, fenolsyrer, hydrokarbo ner

Forebygger hjerte- og karsykdommer : olivenolje minsker innholdet av triglyserid i blodet som sammen med det dårlige LDL- kolesterolet kan gjøre blodårene tette. Hjelper mot dårlig kolesterol (LDL) – uten å redusere mengden av det gode kolesterolet (HDL). Høyt kolesterol sammen med høyt innhold av triglyserid i blodet øker faren for hjerte- og kar- sykdommer.

Hjelper mot høyt blodtrykk: Studier har vist at de med høyt blodtrykk som får i seg mye olivenolje har behov for mindre medisiner.

Forebygger og bremser oppblomstringen av kreft: Studier viser at et kosthold rikt på olivenolje kan redusere oppblomstring av kreft. Spesielt, er det positive resultater i forhold til bryst-, prostata-, og endetarms- kreft.

Diabetes: Olivenolje er gunstig for blodsukkerkontroll. De andre helseeffektene olivenolje har i forhold til blodtrykk spiller inn da diabetikere er ekstra utsatte for dette.

Fordøyelsessystemet: Et sunt kosthold kombinert med mye olivenolje kan beskytte mot magekreft, og bedrer leverens rensefunksjon og hjelper til med avgiftningsprosessene. Olivenolje har direkte positiv innvirkning på selve fordøyelsesprosessen og den hjelper systemet å ta opp sunne stoffer i maten. Forebygger også gallestein og minsker faren for magesår.

Beinskjørhet: olivenolje er med på å opprettholde beintettheten og beskytter mot beinskjørhet da den bidrar til at kalk lettere tas opp av maten.

Hukommelse: En umettede fettsyrer bidrar til å bevare strukturen til hjernecellenes membran og dermed deres levetid. 

På Gran Canaria producerar man olivolja av hög kvalitet läs: Santa Lucia på Gran Canaria

Olivolja