Under lördagen ankom 207 nya flyktingar till Gran Canaria. Flyktingarna kom i 7 olika båtar som togs omhand av kustbevakningen.

Under natten mellan fredagen och lördagen ankom först 5 båtar med 152 flyktingar. Därefter fick kustbevakningen information om ytterligare en ”patera” med 27 personer ombord, varav en kvinna.

Precis när man skulle återvända till hamnen i Arguineguin, kom ny information in och samma kustbevakningsbåt kunde ta omhand ytterligare en ”patera” med 27 personer ombord, varav en kvinna.

Förlist båt

Precis när man skulle återvända till hamnen i Arguineguin, kom ny information in och samma kustbevakningsbåt kunde ta omhand ytterligare en ”patera”. Ombord på denna fanns två kvinnor och resten män.

Av artikeln framgår inte var flyktingarna fördes, men eftersom mottagningslägret i hamnen i Arguineguin är nermonterat, fördes de förmodligen till det nya centret i ”Barranco Seco” strax utanför Las Palmas.

Under lördagen genomfördes också flera protester mot den illegala immigrationen på Kanarieöarna. I Las Palmas samlades mellan 1.000 och 2.000 personer (beroende på vem man frågade) framför den kanariska regeringen för att protestera mot att flyktingarna får bo i turistanläggningar. De protesterande krävde att flyktingarna skulle flyttas till andra anläggningar så att Kanarieöarna turistmässigt inte skall få ett dåligt rykte och bli ännu mer lidande.

Både regeringen i Madrid och de regionala myndigheterna på Kanarieöarna uppmanades att avgå.
(Maspalomas Ahora)

Sjöräddningen