Under lördagen rapporterades ytterligare 152 personer smittade av Coronaviruset. Dessutom ytterligare en person har avlidit på grund av viruset. Dödsfallet skedde på Tenerife.

Myndigheterna har nu slutat att ge definitiva siffror under helger och helgdagar, varför de siffror som pressen får nu är preliminära och kommer att konfirmeras mer exakt när helgen är över. Eftersom det just nu är helg både på måndag och tisdag kommer de officiella siffrorna först att presenteras på onsdag, då mindre förändringar kan komma att rapporteras.

De nya 152 smittade gör att det totala antalet smttade på Kanarieöarna sedan i våras uppgår till 21.902 personer.

Av de 152 personerna som smittades under fredag till lördag registrerades 133 på Tenerife. Gran Canaria rapporterade endast 7 personer som smittats.

På de mindre befolkade öarna rapporterades 5 nya fall på Lanzarote, 6 på Fuerteventura, 1 nytt fall på La Palma och inga nya smittor på La Gomera och El Hierro.

För första gången på mycket lång tid så har nu Tenerife fler smittade än Gran Canaria sedan virusets utbrott i våras. På Tenerife har 9.568 personer smittats, vilket är 3 personer mer än på Gran Canaria. 
(Maspalomas Ahora)

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Statistiks sida